Radonsanering

Vi har 20 års erfarenhet | 08-41003640

RAD7 RADONDETEKTOR

RAD7 Radon Detektor
RAD7 Radon Detektor

RAD7 RADON DETEKTOR

Realtidskontinuerlig radonmätare med spektralanalys

Beskrivning

DURRIDGE RAD7 är en otroligt mångsidig radon- och torondetektor som används av forskare och yrkesverksamma över hela världen.

DURRIDGE RAD7 är en verkligt mångsidig radon- och thorondetektor som används av forskare, svetenskapsmän och yrkesverksamma över hela världen. En stilren men ändå toppmodern design kan jämföras med de dyraste radonmätarna i världen. Samtidigt innehåller den ett antal exklusiva funktioner som inte finns i någon annan radondetektor, oavsett pris. Otroligt nog är RAD7 överkomlig i pris.

RAD7 är ett sofistikerat mätinstrument som används flitigt i laboratorier och forskningsarbete över hela jorden. Den används av professionella radonkonsulter, sanerare och besiktningsmän, samt av forskningsvetenskapsmän som studerar grundvatten, gruvor, öknar, havet och vulkaner vid extrem temperatur. En robust och stryktålig väska garanterar tillförlitlighet i fält.

RAD7 är mycket enkel att använda, med förprogrammerade inställningar för vanliga uppgifter. Instrumentet levereras komplett med en inbyggd luftpump, uppladdningsbara batterier och en avtagbar trådlös skrivare. RAD7 kan lagra stora mängder radondata för senare utskrift och/eller för grafik och analys på en dator med hjälp av DURRIDGEs kraftfulla och kostnadsfria programvara CAPTURE.

RAD7 är en utmärkt Sniffmätare som detekterar 3-minuters alfa-sönderfall från en radondotter, utan störningar från andra strålningar. Den upptäcker också det omedelbara alfa-sönderfallet från en thorondotter för snabba thoronmätningar. Instrumentet kan sniffa för läckagepunkter och radonkällor, och det återhämtar sig från höga radonexponeringar på några minuter. RAD7 är också en kontinuerlig mätare som på två timmar kan mäta 150 Bq/m3 med en standardavvikelse på 10%. Vid slutet av varje mätserie skriver den ut en komplett rapport, som även lagras i minnet för senare nedladdning i datorn.
De medföljande tillbehören används för mätning av radon och thoron i luft. Fler, valfria tillbehör finns tillgängliga för mätning av radon i jord och vatten, för mätning av utsläpp av radon från ytor, föremål och bulkmaterial, och för andra specialiserade applikationer.

Fördelar med RAD7

  • Precision och prestanda: Snabbast svars- och återhämtningstider av alla elektroniska monitorer/sniffare på marknaden.
  • Bekvämlighet och användarvänlighet: Allt-i-ett komplett, kompakt, portabel enhet i robust bärkärl.
  • Säkerhet och flexibilitet: Manipuleringssäker nyckellåskommando säkrar din RAD7 och garanterar oavbruten testning.

Dokumentation

Begär en offert